Stockholm
centralstation
Kungsholmen
Östermalm
Djurgården
Södermalm
G:a stan
Norrmalm
Stockholm central
Centralen är inte bara en tågstation.Det är en bra mötes plats i mina ögon.Det fins cafer restoranger livsmedels butiker m.m.
Du har nära till olika gator bl.a. Sergelstorg,Hötorget,Kungsträdgården m.m.
Från mitten av 1800-talet då de stora städerna i världen började bli trånga och deras befolkning ökade blev belastningen på städernas transportsystem stor. De befintliga transportmedlen begränsade sig till hästdrivna sådana med otillräcklig prestanda och kapacitet.Man började då bygga spårvägar för att öka kapaciteten och framkomligheten vilket ju var effektivt men det löste inte helt problemet med framkomligheten varför man kom på tanken att dra delar av dessa spårvägar under jord.
Stockholms tunnelbana
Tunnelbanan i Stockholm består idag av 101 stationer varav cirka hälften ligger under jord. Tunnelsträckorna är belägna dels i betong- och dels i bergtunnlar och utgör 63,3 kilometer av tunnelbanas totala längd på 110 km. T-Centralen byggdes år 1867 och blev klar år 1871.
Centralens alla nöjen
På centralen finns en hell del att göra man tror ej det men det finns, Resturanger, Buticker,Sevärdigheter m.m. Du har nära till olika ställen i Stockholm T.ex Hötorget, Sergelstorg och Kungsträdgården. Du har möjlig heter att röra dig fritt.Och du kan ta dig vart du vill i Stockholm via T-band, Buss, Pendeltåg, osv.
Om man är turist och kommer till Stockholm är det ett måste att se T-Centralen.
T-Centralen är svergies enda central station i huvudstaden.
Posten
Posten Hantverkargatan Hantverkargatan 27
112 03 Stockholm
Rålambshovs parklek
 
Parkleken är en öppen verksamhet med tonvikten lagd på utomhusaktiviteter. Parkleken vänder oss till alla åldrar, men barn och ungdomar prioriteras. Parkleken erbjuder lek i en spännande och trygg utemiljö och är en naturlig samlingsplats. Parkleken är den plats där lek, rörelseaktivitet och prövande av egna krafter står i centrum.Lekar, spel, bygglek, odling, natur och miljö, djurhållning, idrott på lek, skapande verksamhet, grillning, umgänge, livsstilsfrågor och fest är några av de aktiviteter vi erbjuder i vår parklek.Vi vill erbjuda barn och ungdomar goda och likvärdiga möjligheter till gemenskap, samvaro och meningsfull fritid. Vi vill bidra till att öka kontakten mellan generationer och olika etniska grupper och även erbjuda aktiviteter som ett alternativ till det kommersiella utbudet.Vi vill att du ska känna att Rålambshovsparken är din park. Den är ju byggd och drivs med skattemedel, alltså är du på sätt och vis delägare i den. Du kan också påverka vad vi skall göra här genom att tala med oss i personalen, skriva i vår gästbok eller lägga en lapp i vår förslagslåda. Tillsammans kan vi ordna det mesta genom att hjälpas åt.
Kronobergs parklek Parkleken är öppen för alla och är i första hand en utomhusverksamhet. Här kan du spela basket, pingis, bandy, volleyboll, kubb, boule m.m. Vi har café med hembakade kakor och kaffe till bra priser. Ni kan sjunga karaoke här och varje år i maj månad kan barnen delta i en karaoketävling som är väldigt uppskattad och populär. Olika arrangemang som vi har i parkleken annonserar vi om i Vårt Kungsholmen eller i parkleken. Vintertid har vi en isbana (naturis) som spolas när det är väder för det. Vi har skridskoskola, spelar isbandy och leker is-lekar. Pulkor, tefat och åkmadrasser kan ni låna när snön ligger på backen. Den som känner sig lite frusen i vintertider kan komma till vår inomhusverksamhet och spela biljard, pingis, måla, gipsa, rita, baka, lyssna på musik, göra läxor m.m.
Barn och Ungdom
Kronobergs fritidsgård. Ungdomsgården är öppen för alla ungdomar på Kungsholmen mellan 13-17 år. Gårdskort krävs och gäller på alla Kungsholmens fritidsgårdar. Hos oss kan du spela pingis, biljard, basket, eller bara komma och "hänga" i cafét och spela jukebox. Vill du kan du pyssla med lera, måleri, se på TV eller spela kort. Vi har även arrangemang exklusive discon, kom gärna med förslag, idéer och önskemål. Kom upp till fritidsgården eller ring. Vi blir också glada om föräldrar på Kungsholmen ringer till oss eller kommer förbi och tittar in och säger hej.
Kungsholmens Bibliotek
Sankt Eriksgatan 33 Tel. 08-508 30 703
Stora Essingens bibliotek Essingestråket 24 Tel 08-508 307 25
barn som läser bok.
Kungsholmen
Stockholm
centralstation
STADSHUSET
Stockholms stadshus
uppfördes av en 1911-1923
efter arkitekten Ragnar
Östbergs ritningar. Stadshuset är ett av sveriges mest kända byggnad. Bakom de blåa fasadhallarna ryms både kontor, det finns både sammanträderrum och olika festsalar.
Blå Hallen är den största salen där alla nobelfester äger rum varje år den 10 december.
Här finns nordeurpoas största orglar med drygt
10 000 pipor.
Stockholm stadshus
I Rådssalen sammanträder alla kommunfullmäktige varannan måndag.
På allmänhetens läktare ryms cirka 200 åhörare.
I Ovalen rummet förättas borgerlig vigsel varje lördag eftermiddag .
Prinsens gallerirum används för stadens mottagningar.
I Gyllene salen finns det drygt
18 miljoner mosaik bitar av glas och guld.
Det finns en bankettsal med plats på drygt 700 sittande
gäster.
Salen domineras av mälardrottningen.
Blå Hallen
 
Blå Hallen som stadshuset största festsal, där brukar de varje år ha nobelfester som äger rum den 10
december.
Här finns också nordeuropas största
orglar med drygt 10 000 pipor och 138 stämmor.
Rådssalen
 
I Rådssalen sammanträder alla som sitter i stckholms kommunfullmäktige varannan måndag kväll.
I Allmänhetens läktare ryms det cirka 200
åhörare
Möblerna som sitter i Rådssalen är formgivna av Carl Malmsten.
Ovalen
 
Ovalen är festvåningens förrum. Själva väggarna på Ovalrummet är formgivna i Frankrike i slutet på 1600-talet.
I Ovalen brukar man ha borgerlig vigsel
varje lördag eftermiddag.
Gyllene salen
 
I Gyllene salen finns det drygt 18 miljoner mosaikbitar av glas och guld. Det finns en blankettsal som ritades av Einar Forseth.
I Gyllene salen ryms cirka 700 gäster.
Gyllene salen domineras av mälardrottningen.
Stockholm
centralstation
Södermalm
Krog tips
Ambulans stationen i södermalm
aisab.nu
Restauratoren.se
Södermalms lokal tidning
Mitti.se
Maria torget
www.stockholm.se/
Eurenius_design
Viking Line Terminalen i Slussen
Folkungagatan
Högbergs
Ligger i Gamla bells utbyggda och ny renoverade lokaler, fyra avdelningar på tre plan
www.hogbergs.nu
Kellys bar
En Bra Bar med storbilds tv
www.kellysbar.nu
Café Tivoli
En Nattklubb som fått ett nytt ansikte utåt! besök hemsida
www.cafetivoli.se
Eriks restaurang
En bra restaurang, med utsikt över stockholm
www.eriks.se
 
http://www.langholmens.fhsk.se/
På Långholmens folkhögskola utgår vi från vuxna människor i studierna. Vårt mål är att de studerande ska kunna söka kunskap själva och bilda sig en egen uppfattning i olika frågor. Här får man utveckla sina resurser och kunskaper för att aktivt kunna delta i samhället, arbetslivet och kulturlivet. Vi vill stimulera till fackligt, politiskt och kulturellt arbete med arbetarrörelsens värderingar om alla människors lika värde som grund. Därför är det också viktigt för oss att våra kursdeltagare har möjlighet att utvecklas på egna villkor och utifrån gemensamma intressen.
Långholmens Folkhögskola
Bellmanmuseet
http://hem.spray.se/eriksson.kjell/bellmanmuseet/
Bellman museumet Öppnades 17 juni 1992 för att de tyckte det saknades allt för länge ett museum På privat initiativ och i samaarbete med Föreningen Bellmans minne öppnades därför Bellman Museum Vid Stora Henriksvik på Långolmen
Långholmen hotell och resturang
Långholmen Hotell och resturang
Vi sitter inne med ett brett register. 102 modernt utrustade hotellrum, vandrarhem med Sveriges mest fängslande övernattning. Wärdshus med det bästa ur svensk mattradition. Festvåningar, vinkällare och arrangemangsavdelning. Konferenslokaler för grupper upp till 80 personer. Fängelsemuseum, strandbad, fri parkering.
Carlshälls gård
Carlshälls Gård är en rofylld lantlig idyll från tidigt 1800-tal.
Där kan man Ha Konfrens, fest, Brölopp , Middag och gå på jul bord
Carlshälls Gård
Stockholms Kakelungsmakeri
Stockholms kakelugnsmakeri
Stockholms Kakelugnsmakeri AB är ett familjeföretag med lång erfarenhet av antika kakelugnar. Vi bedriver vår verksamhet på Långholmen i Stockholm. Här finns alltid ett stort utbud av både antika och nytillverkade kakelugnar som visas i historisk miljö.
Fakta om Långholmen
Fakta om Långholmen
Här är en person som har gjort en hemsida om Långholmen
Norrmalm
Stockholm
centralstation
Norrmalm
Norrmalm
Från Wikipedia, den fria encyklopedin.
Norrmalm. Sveavägen mot Slottet.
 
Foto: Jan Norrman Bildlicens
Norrmalm, stadsdel i Stockholms innerstad som ligger i Norrmalms stadsdelsområde.
Stockholms centrum, som omfattar den södra delen av Norrmalm, brukar även kallas Stockholms city.
Norrmalm gränsar till Vasastaden i Barnhusviken-norr om Tegnérlunden-Tegnérgatan, till Östermalm i Birger Jarlsgatan-Nybroviken, till Skeppsholmen i sundet söder om Blasieholmen, till Gamla stan i Strömmen-Norrström mot Centralbron och till Riddarholmen i Klara sjö-Barnhusviken.
bo.
 
 
En gång i tiden delades stadsdelen i två delar av Brunkebergsåsen, som stupade brant i Norrström och sträckte sig norrut längs nuvarande Malmskillnadsgatan. Numera är stadsdelen ganska låglänt eftersom åsen under årens gång har schaktats bo.
Namnet Norrmalm förekommer redan 1288. 1602 blev Norrmalm en egen stad, Norra Förstaden med egen borgmästare och magistrat. Men 1635 uppgick den i Stockholm, d.v.s. Gamla stan på nytt.
Norrmalm anses idag vara Stockholms centrum, så var det dock inte förr. Det var när järnvägen kom på 1860-talet som den utvecklingen tog fart. Att även centralpostkontoret och alla tidningsredaktioner kom att ligga här snabbade på utvecklingen.
Under 1950-talet och 1960-talet revs mycket av det gamla. Redan 1940 hade politikerna lagt fram planer på att riva all "slum" och bygga ett nytt modernt city. Tyvärr gick man alltför fort fram, en del stockholmare talar fortfarande om "det gamla Klara" med sorg.
Sedan 1960-talet har stadsdelen blivit allt mer kontoriserad, och antalet bostäder har stadigt krympt. På senare år har man dock byggt nya bostäder, bl.a i kvarteret Elefanten på Drottninggatan. Antalet invånare uppgår nu till cirka 7000.
 
Vid kvarteren mellan Sergels torg och Gamla stan finns det många departement samt riksdagens och regeringens kontorslokaler.
Sydöstra delen av Norrmalm kallas Blasieholmen, en gång i tiden var det en ö, men numera är det en halvö.
 
 
SLUT
Djurgården
Stockholm
centralstation
Skansen
Med gamla hus och gårdar, vilda och tama djur, en vacker park och plats för underhållning och firande av årets högtider.
Lasse Berghagen , 1994-2003
Anders Lundin Anders Lundin, Vikarie under slutet av sommarn 2003, 2004-
www.skansen.se
GRÖNA LUND..!!
Gröna Lund
 
Stockholms hetaste nöjesfällt.
www.gronalund.se
CIRKUS..!!
Cirkus
 
Cirkus på Kungliga Djurgården invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Med åren har Cirkus blivit ett multifunktionellt hus med kapacitet för 1.650 sittande gäster. Här passar allt från konserter och shower till kongresser och mässor, helt enkelt evenemang som kräver en flexibel lokal med genuin atmosfär.
 
Aquaria
Ett hus fyllt med levande vattenmiljöer. Regnskog med dag och natt, åska och regn. Havsakvarier med hajar, muränor, koraller och sjöhästar. Öring som hoppar uppför en laxtrappa från Östrsjön för att leka inne i museet. Film som guidar dig runt utställningen.
www.aquaria.se
AQUARIA VATTENMUSEET..!!
Vasamuseet
 
Direkt efter bärgningen av Vasa 1961 uppfördes en provisorisk byggnad av korrugerad plåt runt skeppet. Byggnaden, det gamla Wasavarvet, kom att stå i 27 år och i denna fuktiga trånga miljö sågs Vasa av mer än elva miljoner människor. Skeppet stod forfarande på sin ponton som låg i vattnet och när de stora Finlandsfärjorna gick förbi kunde man känna en svag gungning under fötterna.
 
 
VASAMUSEET
www.vasamuseet.se
Biologiska museet
 
På Biologiska museet visas samlingar av skandinaviska däggdjur och fåglar exponerade i sin naturliga ekologiska miljö. I ett enda stort så kallat diorama med fondmålningar utförda av konstnären Bruno Liljefors, framställs de olika landskapstyperna från inlandsnatur till kustlandskap. I bottenvåningen finns två mindre dioramor, Ishavsgrottan från med motiv från Spetsbergen och en dalgång från östra Grönland.
 
 
Biologiska museet..!!
www.biologiskamuseet.com
Nordiska museet
 
Nordiska museet - det stora huset på Djurgården öppnades för publiken 1907. Det var Isak Gustaf Clason som var arkitekt och som byggde museet som ett nordiskt renässansslott. Den stora hallen, där de tillfälliga utställningarna byggs, är 126,5 m lång och 24 m hög.
 
Nordiska museet..!!
www.nordiskamuseet.se
Junibacken
 
Följ med på en upptäcktsfärd i sagans magiska värld ‹Välkommen till Junibacken! Junibacken är ett helt hus fyllt av sagor, skratt och bus. Ett upplevelse- och barnkulturhus där svensk barnlitteratur bokstavligen får liv. Här får alla leka och stoja, mysa och rysa, upptäcka och lära. I centrum står Astrid Lindgrens fantastiska sagor, men du får även träffa andra berömda figurer som Alfons Åberg, Krakel Spektakel, Pettson & Findus och många, många fler.
Junibacken..!!
www.junibacken.se
 
Alldeles i krokarna av Stockholm finns en plats där till och med stockholmarna känner sig lite som turister. På den gröna ön Djurgården ligger Hasselbacken. De som kommer på besök hos oss, säger att allting känns lite annorlunda här. Innanför våra portar är tempot lite lugnare, omgivningen lite vackrare, och maten lite godare. Besök oss om du vill uppleva det historiska, det gröna, det harmoniska Stockholm.
HASSELBACKEN HOTELL & RESTURANG..!!
www.restauranghasselbacken.com
Beckholmen är tillsammans med Galärvarvet, Skeppsholmen och Kastellholmen en del i ett unikt maritimt landskap. Denna "maritima fyrklöver", som kallas Stockholms Sjögård ingår i Ekoparken som 1995 utsågs till världens första nationalstadspark, bland annnat för en unik mix av natur och kultur. Beckholmen har förutom byggnader och dockor ett botaniskt värde med unika växter, som gynnas av den marina miljön.
 
 
 
 
BECKHOLMEN..!!
www.beckholmen.org/beckholmen.htm
Waldemarsudde är ett av Sveriges mest välbesökta konstmuseer, vackert beläget på Djurgården i Stockholm. Museet består av huvudbyggnaden, slottet, uppfört 1903-1905 som bostad åt Prins Eugen och galleribyggnaden som tillkom 1913. Arkitekt för de båda byggnaderna var Ferdinand Boberg, dock i nära samarbete med prins Eugen.
 
 
 
 
 
WALDERMARSUDDE..!!
www.waldemarsudde.com
Gamla stan
Stockholm
centralstation
Stockholm slott
Den 7 maj 1697 drabbades slottet av en brand som totalt förstörde byggnaden och man blev tvungna att bygga ett nytt slott. Redan dagen efter branden kallades arkitekten Nicodemus Tessin, dy, till hovet och drottning Hedvig Eleonora. Där blev han tillfrågad om han kunde rita ett nytt slott. Efter sex veckor var ritningarna färdiga och bygget beräknades ta mellan sex till sju år innan det nya slottet stod färdigt. Slottet byggdes i romersk renässans.
Östermalm
Stockholm
centralstation
Stadions historia
 
 
Stockholms Stadion byggdes 1910-12 som huvudarena för 1912 års olympiska spel i Stockholm. Arkitekt var Torben Grut (1871-1945). Han hörde till tidens stora begåvningar inom området och har även ritat det kungliga lantslottet Solliden i Borgholm på Öland.
 
Till en början tänkte man sig en byggnad i trä, men Torben Grut lyckades få gehör för en permanent anläggning. Stadions placering diskuterades och man enade sig om den s.k. Idrottsparken. Torben Grut såg anläggningarna - Stadion, Östermalms idrottsplats och GIH som en enhet och ett idealiskt byggnadskomplex för fysisk fostran.
Stadion
Idrottsprestationer och viktiga ögonblick Stockholms stadion är känt för sina många världsrekord och sin stimulerande tävlingsmiljö. Under årets lopp har över 80 världsrekord (1998) satts här. Några exempel:
 
1912: Anders Ahlgren och Ivar Böhling brottades i över 9 timmar utan att matchen blev avgjord. 1934: slog Sverige som första land Tyskland i friidrott. 1942: satte Gunder Hägg flera världsrekord i löpning. 1959: publikrekord: 28 848 personer, SM-finalen i bandy (Skutskär-Västerås) 1972: Ricky Bruch satte världsrekord i diskus - 68,40 meter. 1975: Anders Gärderud satte världsrekord på 3000 m hinder, tid:8.09,8 1987: Patrik Sjöbergs världsrekord i höjdhopp med 2,42 meter.
I november varje år bestäms programmet för kommande säsong. Stockholm Marathon och DN-galan är två av de årligen återkommande arrangemangen. Stadion användes för första gången 1987 till en popkonsert när Eurythmics gästade Stockholm. Senare har även bl.a. Rolling Stones, Bruce Springsteen och Luciano Pavarotti haft konsert här.
 
Spindeln i radio- och tv-nätet
Kaknästornet är med sina 155 meter och 34 våningar en av Skandinaviens och norra Europas högsta byggnader. Men det är också knutpunkten för Teracoms radio och tv-trafik i Sverige.
 
Från Kaknästornet styrs och kontrolleras alla förbindelser och sändare. Även det mesta av satellitkommunikationen går via satellitstationen Skyport Kaknäs. Dessutom kopplas tillfälliga överföringar från till exempel nyhetsplatser utanför studio genom Kaknäs, innan de går till en radio- eller tv-studio hos programföretaget.
Från Kaknästornet sänds till exempel program från SVT, SR, TV4, UR, närradioföreningar, radiotidningar och reklamfinansierade lokalradiostationer.
 
I Kaknästornet arbetar ett 70-tal av Teracoms drygt 700 medarbetare. En viktig uppgift är uppkoppling av tillfälliga överföringar åt svenska och utländska programföretag. Det kan röra sig om allt från en bildöverföring från en olycksplats i Sverige till ett utländskt tv-bolag eller en ljudledning från en sportsändning i USA som hämtas hem till radiosporten.
 
 
 
 
Kaknästornet
KTH
Kungliga Tekniska Högskola